Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Ψυχοθεραπεία

Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να ενδυναμώσει το άτομο και να προάγει την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής του.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που στοχεύει πρωτίστως στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα στο θεραπευτή και στο θεραπευόμενο.

Διαβάστε περισσότερα…

Ομάδες Γονέων

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Πώς να μεγαλώσετε το παιδί σας χωρίς φωνές και τιμωρίες και πώς να χτίσετε μια βαθιά, ουσιαστική και αρμονική σχέση μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα…

Online Συνεδρίες

Online Ψυχοθεραπεία – Διαδικτυακές Συνεδρίες

Μέσω skype 

Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι η παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών μέσω του ίντερνετ. Είναι ένας σύγχρονος, εναλλακτικός τρόπος ψυχοθεραπείας, διαφορετικός από τις δια ζώσης συνεδρίες στο γραφείο του ψυχολόγου.

Διαβάστε περισσότερα…

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) βασίζεται στη θεωρία ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι πράξεις και οι σωματικές αισθήσεις μας συνδέονται μεταξύ τους.

Αυτά που σκεφτόμαστε επηρεάζουν τον τρόπο που νιώθουμε και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα επηρεάζει άμεσα το πώς αντιδρούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν αγχωμένοι ή στεναχωρημένοι συχνά αρχίζουν να σκέφτονται με τρόπους που χειροτερεύουν τη διάθεσή τους. Η ΓΣΘ βοηθά να αναγνωρίζουμε και να αλλάζουμε αυτούς τους προβληματικούς τρόπους σκέψης, ώστε να αισθανθούμε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα…

Θεραπεία Σχημάτων

Η Θεραπεία Σχημάτων είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που εστιάζει σε βαθιές αλλαγές προσωπικότητας και όχι μόνο στην γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Συνδυάζει αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, των Αντικειμενοτρόπων Σχέσεων, της Θεραπείας Gestalt και της Θεωρίας Δεσμού.

Η θεραπεία Σχημάτων είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση μακρόχρονων συναισθηματικών δυσκολιών. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική σε άγχος, χρόνια κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες, διαταραχές προσωπικότητας κ.α.

Διαβάστε περισσότερα…

Νευροψυχολογία

Οι νευρολογικές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και τα τροχαία ατυχήματα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους ανθρώπους.

Εκτός από κινητικές δυσκολίες, τα άτομα μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στις λειτουργίες της σκέψης, π.χ. στη μάθηση, μνήμη και αντίληψη, αλλά και δυσκολίες στον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς, π.χ. εξάρσεις θυμού και επιθετική συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα…

Πρόσφατα Άρθρα

Εγκεφαλικό επεισόδιο και θεραπεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο και θεραπεία

Τι είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο; Το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο συνήθως συμβαίνει ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται είναι πάνω από 65 ετών, όμως ακόμα και έφηβοι ή παιδιά μπορεί να πάθουν εγκεφαλικό. Το εγκεφαλικό μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα, τη διάθεση και τη σκέψη, αλλά τα συμπτώματα που εμφανίζει ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικά και για αυτό…

Κατάθλιψη

Κατάθλιψη

Τι εννοούμε με τον όρο κατάθλιψη; Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε τη λέξη κατάθλιψη για να περιγράψουμε την άσχημη διάθεσή μας και τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε, συνήθως ως αντίδραση σε κάποιο έντονα στρεσογόνο ερέθισμα. Με αυτήν την έννοια, ο καθένας μας μπορεί να νιώσει καταθλιπτικά συναισθήματα, τα οποία όμως είναι μικρής διάρκειας και δεν επηρεάζουν πολύπλευρα τη ζωή μας.  …

Διαταραχή πανικού και Αγοραφοβία

Διαταραχή πανικού και Αγοραφοβία

Τι είναι η διαταραχή πανικού;   Η διαταραχή πανικού ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό. Στη διαταραχή πανικού το άτομο βιώνει επαναλαμβανόμενες κρίσεις πανικού, οι οποίες εμφανίζονται ξαφνικά και απροσδόκητα. Κατά τη διάρκεια τους το άτομο αισθάνεται πολύ έντονο φόβο και οξύ άγχος και έχει έντονα σωματικά συμπτώματα (βλ. παρακάτω). Οι κρίσεις συνήθως κορυφώνονται…