Βιογραφικό

Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό μου τόπο!

Δήμητρα Ανεζουλάκη, Νευροψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στην Θεσσαλονίκη
“Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που στοχεύει πρωτίστως στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα στο θεραπευτή και στο θεραπευόμενο”

Η Δήμητρα Ανεζουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από όπου αποφοίτησε με άριστα. Μετά τις βασικές της σπουδές παρακολούθησε για ένα χρόνο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γνωστικής Ψυχολογίας στο ΑΠΘ και στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής ειδικότητας συνεργάστηκε με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΘ και με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκε για δύο χρόνια στον τομέα της Γνωσιακής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, από όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με άριστα. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της προγράμματος συνεργάστηκε με τη Σχολή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν στη Σκωτία, όπου και εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία και διατέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα στα Τμήματα Οξέων Εγκεφαλικών Επεισοδίων και Αποκατάστασης στα Νοσοκομεία Woodend και Aberdeen Royal Infirmary. Κατόπιν, εργάστηκε για ένα χρόνο στο Κέντρο Νευρολογικής Αποκατάστασης Wolfson στο Λονδίνο (Wolfson Neuro-Rehabilitation Centre), όπου ασχολήθηκε με την αξιολόγηση των γνωσιακών λειτουργιών, τη γνωσιακή αποκατάσταση και την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με νευρολογικές παθήσεις.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2007 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην τετραετή κλινική εκπαίδευσή της στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς στην Αθήνα. Από το 2009 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Θεραπείας Σχημάτων από την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Σχημάτων και είναι πιστοποιημένη από την International Society of Schema Therapy στην οποία είναι και μέλος.

Παρακολουθεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας με σκοπό τη συνεχιζόμενη κατάρτιση και εξέλιξή της στην επιστήμη της.

Πρόσφατα Άρθρα

Εγκεφαλικό επεισόδιο και θεραπεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο και θεραπεία

Τι είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο; Το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο συνήθως συμβαίνει ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται είναι πάνω από 65 ετών, όμως ακόμα και έφηβοι ή παιδιά μπορεί να πάθουν εγκεφαλικό. Το εγκεφαλικό μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα, τη διάθεση και τη σκέψη, αλλά τα συμπτώματα που εμφανίζει ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικά και για αυτό…

Κατάθλιψη

Κατάθλιψη

Τι εννοούμε με τον όρο κατάθλιψη; Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε τη λέξη κατάθλιψη για να περιγράψουμε την άσχημη διάθεσή μας και τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε, συνήθως ως αντίδραση σε κάποιο έντονα στρεσογόνο ερέθισμα. Με αυτήν την έννοια, ο καθένας μας μπορεί να νιώσει καταθλιπτικά συναισθήματα, τα οποία όμως είναι μικρής διάρκειας και δεν επηρεάζουν πολύπλευρα τη ζωή μας.  …

Διαταραχή πανικού και Αγοραφοβία

Διαταραχή πανικού και Αγοραφοβία

Τι είναι η διαταραχή πανικού;   Η διαταραχή πανικού ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό. Στη διαταραχή πανικού το άτομο βιώνει επαναλαμβανόμενες κρίσεις πανικού, οι οποίες εμφανίζονται ξαφνικά και απροσδόκητα. Κατά τη διάρκεια τους το άτομο αισθάνεται πολύ έντονο φόβο και οξύ άγχος και έχει έντονα σωματικά συμπτώματα (βλ. παρακάτω). Οι κρίσεις συνήθως κορυφώνονται…